Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Anđelić: Pojačana aktivnost na sprečavanju stvaranja divljih deponija

22.10.2021

Služba za inspekcijske poslove Opštine Kotor pojačala je aktivnosti na sprečavanju stvaranja divljih deponija i kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja deponuju otpad mimo mjesta predviđenog za odlaganje.

Kako je za Radio Kotor kazao v.d. načelnika ove gradske službe Miro Anđelić, ova vrsta prekršaja najviše je evidentirana iznad Risna, Ledenica, Knež Laza i na području Grblja, najvećim dijelom na teritorijalnom potezu Kubasi.

“U Kubasima smo u više navrata preduzimali službene mjere i radnje, a do sada ispisali preko 15 000 eura vrijednosti prekršajnih naloga, te podnijeli više zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, uglavnom na firme i odgovorna lica čije je sjedište na teritoriji opštine Budva”, pojasnio je Anđelić.

Odlaganje otpada na području Risna je u velikoj mjeri smanjeno u odnosu na prethodnu godinu.

“Na sve načine pokušavamo da stanemo na kraj bahatim pojedincima koji vrše devastaciju životne sredine, između ostalog, organizovanjem dežurstava na ovom teritorijalnom potezu i u noćnim satima”, saopštio je Anđelić.

Nastaviće, kaže, sa stalnim obilascima kritičnih lokaliteta na kojima se nelegalno odlaže otpad i sankcionisati svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknemo da krši Zakon. “Osim postupanja po primljenim prijavama inspektori će posvetiti veću pažnju kontroli teriotrijalnog dijela Risna i Gornjeg Grblja, u cilju spriječavanja nelegalnog iskopavanja i odvoženja materijala kako bi se u što većoj mjeri smanjio stepen devastacije prostora i životne sredine”, zaključio je Anđelić.