Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

22.10.2021

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, u ponedeljak 25. oktobra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi ,,Daj krv, spasi život”.

,,Zbog izraženih nestašica krvi koje su prisutne na nivou našeg grada, upućujemo apel dobrovoljnim davaocima krvi i svima koji bi željeli to da postanu da se jave u Kabinet za transfuziju krvi Opšte bolnice u ponedjeljak od 9 do 13 časova, kako bi pomogli da se obezbede dovoljne količine krvi onim sugrađanima kojima je to neophodno”, navodi se u saopštenju opštinskog Crvenog krsta.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje Vlado Tomović, apelovao je na sve sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi, studente, sportiste, zdravstvene i prosvjetne radnike da se odazovu i doniraju tečnost koja život znači.

,,Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve sugrađane kojima je ona potrebna. Svjedoci smo poslednjih dana da sve veći broj porodica apeluje da je njihovim članovima potrebna ova dragocjena tečnost, te je važno učešće svih. Klub dobrovoljnih davalaca i opštinski Crveni krst svakodnevno se trude da obezbijede davaoce koji doniraju namjenski krv, za sve one koji nam se obrate, ali zbog velikog broja pojedinaca i porodica nijesmo u mogućnosti svima da izađemo u susret, posebno kada se radi o rijetkim krvnim grupama”, istakao je Tomović.Saopštenje i foto: Opštinska organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Eldina Bećirović

rbpredakcija@gmail.com

Izvor vijesti