Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Jovana Obradović istinski zaljubljenik u poeziju

22.10.2021

Još od osnovne škole, mlada i talentovana Jovana Obradović gaji ljubav prema pisanoj riječi i poeziji, a u emisiji ,,Kreativci“ govorila je o svojim dosadašnjim uspjesima i budućim planovima.

Kazala je da najviše piše o zadatim temama aktuelnim u okolini i svijetu, ali i romantične pjesme.

,,Inspiracija mi nikada nije predstavljala problem, pronađem je uvijek, i u svemu“, istakla je Jovana.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a proglašena je i za princezu na festivalu ,,Kraljevstvo bijelih rada“.

,,Učesnik sam festivala ,,Kraljevstvo bijelih rada“ još od njegovog osnivanja, i kao nagradu za apsolutnog pobjednika objavljena je moja zbirka pjesama ,,Srešćemo se“. To mi je i najdraža titula, koja je dokazala da su se moj trud i rad isplatili. U zbirci su sve moje pjesme, jer ona prati moj rad od samog početka, a prva pjesma je ,,Bijela bajka“ za koju sam osvojila prvo mjesto na konkursu. Ja nikada nijesam pisala pjesme za konkurse, a tek kada bih napisala pjesmu onda sam razmišljala da li ta pjesma odgovara nekom konkursu. Posebno mi je draga nagrada apsolutnog pobjednika na Kraljevstvu bijelih rada, jer je međunarodnog karaktera“, pojašnjava Jovana.

Kao učenica Škole za osnovno muzičko obrazovanje osvojila veliki broj zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

,,Svirala sam gitaru, i uvijek volim da kažem da je taj period u muzičkoj školi bio najljepši u životu. Tu sam stekla mnogo prijatelja, nova znanja i vještine koje će mi koristiti u budućnosti“, dodaje ona.

Kada govori o daljem usavršavanju, Jovana otkriva da je najviše zainteresovana za medicinske nauke, tako da će, prema njenim riječima, vjetovatno to biti njen poziv u budućnosti.

U prvom razredu Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, Jovana je osvojila nagradu iz Fonda za talentovane učenike.

Savjetovala je svoje vršnjake da uvije rade na sebi i svom usavršavanju.Autorka: Eldina Bećirović
Foto: Prt/scr

Izvor vijesti