Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Imenovan Savjet 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore

02.12.2019

Kovačević: “Savjet da doprinese kvalitetu organizacije ove pozorišne svetkovine”

Povodom jubilarnog, 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koji će biti održan u junu naredne godine, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović imenovao je Savjet ove manifestacije.
Za predjsednika Savjeta imenovan je Željko Sošić, dok su članovi Blaga Žurić, Milko Kovačević, Emir Ćatović i Petar Novaković.
Na konstitutivnoj sjednici Savjeta, održanoj krajem novembra, direktor Centra za kulturu, Milko Kovačević, istakao je da vjeruje da će Savjet raditi odgovorno i doprinijeti kvalitetu organizacije ove pozorišne svetkovine.
Savjet je predložio i formiranje fonda Festivala dramskih amatera Crne Gore čija bi namjena bila finansijska podrška kulturnim centrima i pozorišnim poslenicima u produkciji pozorišnih predstava koje bi učestvovale na Festivalu dramskih amatera Crne Gore.
„Na ovaj način bi se obezbijedio kvalitet predstava učesnica Festivala, ali i sigurna budućnost za njegovo trajanje“, navodi se u saopštenju Centra za kulturu.
Na sastanku je razgovarano o organizaciji Svečane akademije na koju bi bili pozvani učesnici ranijih festivala, kao i o izradi monografije povodom jubilarnog Festivala dramskih amatera Crne Gore, zatim o radu na festivalskoj predstavi koja bi predstavljala Bijelo Polje na pomenutom festivalu, o profesionalnoj predstavi koja bi bila izvedena na zatvaranju, ali i o drugim programskim aktivnostima 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore.
„Imajući u vidu da je riječ o najstarijem festivalu u Crnoj Gori i da je ova pozorišna svetkovina iznjedrila brojna značajna pozorišna imena, zaslužuje da bude organizovan na najbolji mogući način kako mu i dolikuje“, konstatovano je na sjednici.

Redakcija Radija Bijelo Polje
Izvor i foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Izvor vijesti