Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

U HTP Mimoza zadovoljni najavama za sezonu

13.05.2022

U hotelu Pine, koji posluje u sastavu HTP „Mimoza“, u prvom kvartalu ove godine boravilo je 1 239 gostiju, 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U odnosu na prethodnu godinu, proteklog mjeseca u Pinama je realizovano 64 odsto više noćenja nego istog mjeseca godinu ranije. Od ukupnog broja noćenja u aprilu je bilo čak 37% gostiju iz Izraela, rekla je menadžerka Zlata Maslarević istakavši da se, s obzirom na najave avio linija, gopsti sa tog tržišta očekuju u većem broju i ovog ljeta.

Inače, gosti su uobičajeno iz Srbije, Turske, Njemačke, Velike Britanije, Rusije i Ukrajine. U hotelu će, prema riječima Maslarević, boraviti posada avikompanije To Montenegro i jedne kompanije sa kojom treba da potpišu ugovor. Ima najava za dolazak organizovanih grupa koje stižu preko agencija, ali gosti koji se vraćaju iz godine u godinu, istakla je Maslarević.

U hotelu Kamelija u Donjoj Lastvi, koji je takođe u sastavu HTP Mimoza u toku su pripreme za predstojeću sezonu. Najave su dosta dobre, očekuje se dolazak gostiju uglavnom iz regiona, ali i drugih emitivnih tržišta kad su individualni gosti u pitanju, rekla je menadžerka, Zlata Maslarević.

U HTP Mimoza su zadovoljni prodatim aranžmanima do sada u Kameliji. Kao i prethodnih godina i ove sezone se očekuje dolazak turistia iz Mađarske koji u Tivat stižu posredstvom agencije Adria turs, ali i individualnih gostiju koji godinama odmor provode u Donjoj Lastvi, istakla je Maslarević.

„Uvijek će biti gostiju iz Srbije i okruženja koji vole da dođu u Crnu Goru. Kamelija jeste skroman, ali je hotel poznat po dobroj hrani i ljubaznosti osoblja. Hotel koji ima svoje goste, ali to ne znači da su manje platežne moći. To su gosti kojima, pore dobre hrane i ljubaznog osoblja, odgovara blizina plaže“, isatkla je Maslarević.

Na broj noćenja u Kameliji ranijih godina uticali su i dolasci ekskurzija iz Crne Gore, a ove sezone najavljen je dolazak đaka iz Srbije. U pitanju su učenici iz Aranđelovca koji će u hotel doći tokom sezone.

„Tako da nam se vraćaju djeca, sportisti jer to je ono što nas raduje jer ipak od Kamelije se ne može očekivati više nego sezona. Kamelija je hotelkoji je isključivo vezan za plažu. Tako da ekskurzije su nešto što je činilo predsezonu b oljom, ali smo zadovoljni jer ova godina ima stvarno dobre najave“, naglasila je mendažerka prodaje HTP „Mimoza“.

Maslarević očekuje da će i narednog mjeseca Kamelija imati solidnu popunjneost, dok će u špicu sezone hotel biti skoro popunjen. Osim sportista, koji će ovog ljeta ponovo boraviti u hotelu, nastavlja se saradnja i sa turističkim agencijama posredstvom kojih su prethodnih godina gosti stizali u Kameliju.

Izvor vijesti