Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Vjera Banićević ponovo izabrana za predsjednicu Skupštine ULES-a

12.02.2020

Na današnjoj vanrednoj Skupstini Unije lokalnih javnih emitera, (ULES CG) održanoj u Podgorici, za predsjednicu Skupštine ponovo je izabrana Vjera Banićević, direktorica Radio Kotora.

Za potpredsjednicu Skupstine izabrana je Ivana Jabučanin iz Radio Cetinja.

U upravni odbor izabrani su Dragan Popadić iz Radio Tivta, Vesna Šoškić iz Radio Bara, Andrijana Rabrenovic iz Radija Bijelo Polje, Milo Džaković iz RTV Pljevlja i Irma Ramčilovic iz RTV Rožaje.

Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu sa finanijskim uzvještajem koji je podnio dosadašnji predsjednik Dragić Rabrenović. Prošla godina bila je veoma uspješna za ULES. Najveci dio predloga ULES-a uvršten je u Nacrt novog Zakona o AVM uslugama. Usvajanjem ovih zakonskih rješenja obezbjediže se dugoročno i stabilno finansiranje lokalnih javnih emitera. Uz pomoć OEBS-a pokrenut je zajednicki sajt lokalnih javnuh emitera, koji je već na startu izazvao značajnu pažnju javnosti.

Skupstina je usvojila i smjernice daljeg rada Asocijacije, za koju je ocjenjeno da je od velike vaznosti za njenih 12 članica.Saopštenje i foto: ULES CG
Tekst objavila: Sanida Kajević

Izvor vijesti