Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

USKORO KOORDINACIONO TIJELO KOJE ĆE SE ISKLJUČIVO BAVITI TAKSI PREVOZOM

13.02.2020

Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović najavio je za kraj mjeseca formiranje koordinacionog tijela koje će imati isključiv zadatak da se bavi taksi prevozom.

Gostujući u emisiji Radio Kotora "Pitajte gradonačelnika", on je ocijenio da nelegalni taksisti i agencije, često kao prvi kontakt sa turistima, ruže sliku grada.

„Znamo kako se dočekuju turisti, kako i na koji način se bukvalno vuku za rukave. Sve to moramo da stavimo u jednu formu koja će odgovarati samom gradu iz razloga što taksisti i svi ti mali kombi prevoznici i mini-busevi jesu prva slika grada, njegova lična karta. Iz razloga što svi oni koji dođu imaju želju da posjete na samo Stari grad Kotor, nego i da idu dalje prema drugim destinacijama u Boki i Crnoj Gori“, kazao je Aprcović.

U ovom poslu značajno je evidentiranje nelegalnih agencija.

„Odmah na početku mandata imao sam susret sa taksi prevoznicima i agencijama koji potpuno van zakonskih formi obavljaju izuzetno značajan segment privredne djelatnosti i imaju dodirnih tačaka sa turističkom ponudom grada. Sekretarijat za preduzetništo i inspekcijske službe će obezbijediti da taksisti budu smješteni na jednom dijelu centralnog parkinga. Dobro ćemo se pozabaviti nelegalnim prevozom i tu vjerujte Opština neće imati milosti“, kazao je Aprcović.

Koordinaciono tijelo će imati isključiv zadatak da se mimo ostalih problema, s kojim bi se mogli suočiti turisti tokom sezone, bavi taksi prevozom.

„Na pragu smo rješenja da apostrofiramo doprinos i gradu Kotoru i državi Crnoj Gori, svih onih koji su u legalnim tokovima, a da nelegalne saknkcionišemo i udaljimo da oni ne budu slika grada“, poručio je Aprcović.