Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Danica Banjević: Očekujem uspješnu turističku sezonu

22.06.2022

„Očekujem uspješnu turističku sezonu, cilj nam je da ostvarimo 85 procenata turističkog prometa iz 2019.“ – kazala je direktorica Turističke organizacije Tivat Danica Banjević, gostujući u našem „Radio suncobranu“.

„Što se tiče statistike trenutno u Tivtu boravi preko 3.900 gostiju, što je za 33 procenta više nego u istom periodu prošle godine. U hotelima je 15 odsto više, a u privatnom smještaju 36 posto više gostiju. U hotelima su najbrojniji gosti iz Srbije, zatim Velike Britanije, Njemačke i SAD, a u privatnom smještaju najbrojniji su državljani Rusije, zatim Srbije, Velike Britanije, Ukrajine pa BiH. Većina naših turističko informativnih biroa je počela sa radom, To su biroi koji su otvoreni tokom cijele godine, to su centar i Porto Montenegro, a oni sad rade i dvokratno. Otvoreni su i info biroi u Donjoj Lastvi i Radovićima. Do početka jula očekujemo otvaranje info biroa u Krašićaima. Nadamo se da ćemo i ove godine imati informatora na aerodromu Tivat.

Ovog proljeća imali smo bogato predstavljanje naše ponude. Naše aktivnosti smo usmjerili prema tržištima sa kojima imamo uspostavljene direktne avio letove, a takođe i prema tržištu regiona. Kampanje smo pojačali i na tržištima Njemačke, Velike Britanije i Turske“ – ističe Danica Banjević i najavljuje bogat pogram dešavanja u organizaciji TOTa.

„Tokom glavne turističke sezobe, a nakon dvije godine pauze, biće veoma zanimljivih programa. Skoro svaki dan će se nešto dešavati, a biće i više događaja u jednom danu. Bio je fenomenalan koncert Marka Luisa na Pinama, koncert u Gornjoj Lastvi susret ljetu, a u petak na Pinama je Žućenica fest. Slijede i brojni drugi događaji. Organizovaćemo i nekoliko koncerata, 12. jula koncert klapa na Pinama, 10. avgusta je koncert Jelene Rozge, a tu su i tri ribarske fešte, u saradnji sa mjesnim zajednicama centar, Krašići i Lepetane. Nadamo se da će veliki broj turista uživati u programima. Tu su i odlični programi na Purgatorijama, i u Porto Montenegru i Luštici Bay.

I ove godine pravimo anketu sa turistima. Angažovali smo agenciju koja je već počela sa anketiranjem. Do kraja septembra će trajati anketa. Očekujemo dobre rezultate. Ja sam, ianče, izuzetno zadovoljna radom mojih kolega. Turistička organizacija sigurno može ispratiti sve ove događaje“ – zaključila je Danica Banjević.

Izvor vijesti