Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Anketa: Tivćani očekuju dobru sezonu

23.06.2022

U Tivtu trenutno boravi 3900 gostiju, što je u odnosu na 2021. godinu 33% više, pokazuju podaci Turističke organizacije Tivta. Naše sugrađane upitali smo šta očekuju od sezone. Kolega Dragan Redžo anketirao je ugostitelje, taksiste, izdavaoce smještaja i druge sugrađane.

„ Očekujem da će biti dobra.

Posle onog pakla od dvije godine, sve što sad gledamo je prelijepo. Mislim da će sezona biti odlična. Ja sam veliki optimista, možemo da uživamo u sezoni, iako je u okruženju malo krizno, kod nas se to ne osjeća.

Sezona jeste krenula, ali nije u punom jeku kao što je bilo 2019. ali evo, očekujemo da će narednih dana krenuti punim kapacitetom. Očekujemo goste iz regiona u najvećem broju.

Od sezone očekujem loše, za sad je gore stanje nego prošle i preprošle godine, nema gostiju. Finansijski su slabiji, nema Rusa, nema Ukrajinaca.

Očekujemo da bude dobra, nema što. Nije još krenulo, nije prema očekivanjima, ali evo vidjećemo.

Očekujemo da će biti jako dobra, barem kao prošle godine po Booking-u.

Sve bolju i bolju, nadam se da će opravdati naša očekivanja.

Od ove sezone očekujemo mnogo turista i to mnogo više nego čuvene 2019. godine. Sad je malo zakočilo, ali već posle 5. jula ide navalica, do Bokeške večeri, a posle ćemo vidjeti.

Odlično, odlično.

Ovo se sad pokazalo kao nikakva.

Slaba kako je krenulo, ja vidim masu auta ali nema nigdje nikoga.

Ništa bez Rusa, doveli su ove Amerikance, ali slabi su potrošači.

Mi iz SNM Srđan doo Tivat, smatramo da će sezona biti prilično dobra. Smatramo da su najave veoma dobre. Znamo da je kriza u svijetu i da će to sigurno uticati na neki način, ali turisti iz regiona će sigurno biti raspoloženi da posjete Crnu Goru.

Za sada su parametri ako dobri, očekujemo dobru sezonu i goste iz regiona“- odgovori su naših sugrađana.

Preliminarni podaci pokazuju da su dosadašnji ukupni prihodi TO Tivat od početka godine veći za 13% u odnosu na 2019. godinu.

Izvor vijesti