Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Marko Baćović: Spasoja Blagojevića ima koliko hoćeš

01.08.2022

U ulozi Spasoja Blagojevića u novoj predstavi “Pokojnik” briljira Marko Baćović. Za Radio Tivat popularni glumac kaže da je Spasoja svuda oko nas:

“Sa Egonom Savinom je odlično sarađivati. Jako mi je bilo stalo da on uđe u CNP. Takav reditelj i takav majstor da radi sa mladim glumcima je veoma značajno. Vrlo dobar rad, koristan, a evo, čini mi se i uspješan. Egon je izvukao iz glumaca dosta i mislim da će ova predstava trajati.

Ovo je vrlo gorko djelo. MIslim da je Nušiću bilo dosta svega i da je lupio šamar i epohi i društvu i sprezi vlasti i kriminalaca. Izgleda da još uvijek živimo Nušićevo vrijeme. Ja sam i prepozano da je u ovim našim krajevima to vrlo živo i da Spasoja Blagojevića ima koliko hoćeš. Spasoje je beskrupulozan čovjek. On uopšte nije simpatičan. Ni Nušiću nije simpatičan. Samo vidi svoj interes. Ni u čemu ne uživa, osim da stiče. U stanju je da proda i kćerku i zeta, sve. Prema nižima je dosta grub, a prema višima servilan. Strašno negativan lik. Razmišljao sam gdje je tu njegova komika. Možda u tome kolikio uporno ne želi da prihvati činjenice koje mu ne idu u prilog, a sa druge strane strašno vjeruje u laži kad mu idu u prilog, kako se preobrati u jednoj sekundi. Vrlo, vrlo beskrupulozan čovjek. To su prazni ljudi. Za Pavla Marića se to završava tragično. A možda i srećno, jer odlazi iz te sredine, da ih ne gleda više.

Mislim da je Tivat jednan pozorišni centar u jugoslovenskom kulturnom prostoru. Značajan centar. Publika je školovana, kulturna, vrlo dobra, osjeća pozorište” – rekao je Baćović.

Izvor vijesti