Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Granični prelaz Dobrakovo dnevno pređe i do 35 hiljada putnika

03.08.2022

Proteklih dana na graničnom prelazu Dobrakovo zabilježene su velike gužve i povećan promet putnika, ali je već danas stanje redovno, pa nema većih zadržavanja, kazao je za Radio Bijelo Polje komandir stanice Granične policije Bijelo Polje, Vešo Pejović.

„Već danas je na graničnom prelazu Dobrakovo stanje redovno, nema većih gužvi, niti zadržavanja. Angažovali smo optimalan broj službenika, tako da se promet preko graničnog prelaza, kako putnički, tako i teretni, odvija nesmetano“, istakao je komandir Pejović.

Ipak, kako je kazao, proteklih dana su bile primjetne gužve i duge kolone automobila, što je i očekivano, s obzirom na početak sezone kolektivnih godišnjih odmora.

„Promet putnika i vozila preko graničnog prelaza Dobrakovo je bio povećan, a prosječno je, svakog dana, između 30 i 35 hiljada putnika prelazilo granični prelaz, odnosno osam do 10 hiljada vozila. Iako je bilo kolona i većih gužvi, zadržavanja nijesu bila duža, jer smo se potrudili da se prelaz odvija u što kraćem vremenskom intervalu“, naveo je komandir stanice Granične policije Bijelo Polje.

Pejović je istakao da veće gužve očekuju u danima vikenda, kada su i smjene turista.

„U tim danima je i najveća frekvencija saobraćaja i promet putnika preko graničnog prelaza Dobrakovo. Posebno su velike gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, dok su manje u najtoplijem dijelu dana, ali ljudi putuju shodno svojim potrebama, tako da na to ne možemo uticati“, dodao je komandir stanice Granične policije Bijelo Polje, Vešo Pejović.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: kamere.mup.gov.me

Izvor vijesti