Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Knežević: "Oduševljen sam željom Zvezdana Mitrovića da nam pomogne"

04.08.2022

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je prošle sedmice na Trgu od oružja, u okviru proslave jubileja sto godina kotorskog sporta, govorio ne samo o Primorcu i Bokelju, već se dotakao i pitanja sportske infrastrukture u drevnom gradu, kao i novostima vezanim za rad košarkaškog kluba.

"Večeras sam izuzetno ponosan na ovu atmosferu i ovaj grad koji je privukao i one ljude koji formalno nisu naši sugrađani, ali su srcem i dušom Kotorani.
Imam zadovoljstvo i privilegiju da najavim da će Opština Kotor u narednim mjesecima uspostaviti košarkaški klub Kotor i vratiti ovaj klub na svoje mjesto.
Košarkaški klub Kotor neće biti produkt naše lokalne pameti, sa nama je večeras čovjek koji je vodio košarkašku reprezentaciju Crne Gore i koji je prošle godine proglašen za najboljeg trenera Evrokupa.
Pod dirigentskom palicom Zvezdana Mitrovića siguran sam da će košarkaški klub Kotor biti kakav i treba", kazao je kotorski gradonačelnik, što je publika burno pozdravila.

Pitali smo danas trenera košarkaškog kluba “Kotor” Moma Kneževića, šta bi značila podrška proslavljenog stratega ovom kolektivu i koja su to polja saradnje.

“Ne mogu još da vjerujem da smo imali tu sreću da je Zvezdan Mitrović izrazio želju da nam pomogne u radu.
Morate da se uštinete, pa da budete svjesni da je neko tog kvaliteta i kalibra u košarkaškom svijetu odlučio da nam bude savjetnik, mentor ili šta god.
Oduševljen sam i zadivljen, ne samo ja, nego svi oni koji znaju šta to znači.
Iz ljubavi prema Kotoru i Boki, Zvezdan je izrazio želju da, u periodima kada nije angažovan u svom radu u nekoj od evroligaških ekipa, pomogne KK Kotor.
Mi smo to objeručke prihvatili sa velikom željom da iskoristimo sve ono što Zvezdan Mitrović može da nam pomogne, a to nije malo”, kazao je Knežević.

Na naše pitanje koji su konkretni vidovi pomoći, trener kotorskog kluba je istakao:

“To znači organizaciju i kvalitet rada na terenu, prodornost naše talentovane djece u veće sredine, drugačije vas gleda Savez, klubovi, drugačiji ste na svim aspektima u košarkaškom smislu, a o kvalitetu da i ne govorim, jer kad je jedan Toni Parker zvao Zvezdana Mitrovića da bude trener Asvela, onda to sve govori o kakvom je treneru riječ.
Radi se o trenerskoj i ljudskoj veličini, a sama činjenica da želi volonterski da pomogne jednom malom klubu,ide u prilog činjenici, koju sam iznio”, istakao je Knežević.

On je dodao da je Opština Kotor izrazila želju da košarku u našem gradu podigne na jedan veći nivo.

“Poslije mnogo godina, desile su se dvije dobre paralelne stvari, a to su uz ovu želju, volja Zvezdana Mitrovića da pomogne, na nama je da iskoristimo njegovo prisustvo u pozitivnom smislu, da se KK Kotor konsoliduje, da radi kao pravi klub i da vremenom, jer ništa ne može preko noći, počne da ubira plodove te saradnje”, zaključio je Knežević za Radio Kotor.