Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Za rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema mjesnih zajednica izdvojeno 20 hiljada eura

04.08.2022

Održivi razvoj mjesnih zajednica jedan je od priorteta lokalne samouprave, a ove godine je iz opštinskog budžeta izdvojeno 20 hiljada eura za rješavanje njihovih komunalnih i infrastrukturnih problema, kazao je pomoćnik sekretara Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Armin Sijarić.

On je istakao da u okviru Programa mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2022. godinu, Opština Bijelo Polje, posredstvom Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, realizuje mjeru koja se odnosi upravo na razvoj seoske infrastrukture.

„Kroz mjeru 1.3 - Razvoj seoske infrastrukture, Programa podsticaJnih mjera za ruralni i održivi razvoj za 2022. godinu, već smo podržali mjesne zajednice – Prijelozi, Pavino Polje, Sutivan, Metanjac i Kanje, dok je u toku provjera i evaluacija projekata u Čeoču i Ćukovcu“, saopštio je Sijarić za Radio Bijelo Polje, napominjući da je maksimalan iznos podrške za jednu mjesnu zajednicu tri hiljade eura.

Naglasio je i da je neophodno kontinuirano ulagati u infarstrukturu, kako bi se unaprijedio život na selu, i kako bi se ruralno područje dalje razvijalo.

„Iako Sekretarijat za ove namjene raspolaže skromnim sredstvima, u proteklih sedam godina smo realizovali brojne projekte - od uređenja objekata mjesnih zajednica, grobalja, vjerskih i komunalnih objekata, betonirali smo i prilaze, radili rasvjetu, obaloutvrdu i projekte zaštite zemljišta od erozije....U komunikaciji sa predstavnicima mjesnih zajednica mi ćemo i dalje pratiti njihove potrebe i probleme i raditi na rješavanju komunalnih i ostalih problema građana“, poručio je pomoćnik sekretara Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Armin Sijarić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:arhiva RBP

Izvor vijesti