Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Luka Milošević prvi crnogorski Spartanac

18.09.2022

Na najtežoj OCR trci sa preprekama, Spartan Race koja se održala u mjestu Misano Adriatico, Italija danas je učestvovalo i šest učesnika iz Tivta, od kojih dvoje (10+ godina) koji su se takmičili za ulazak u evropski registar “spartan” takmičara.

Što se tiče ekipe koja se nije takmičila mi smo ipak sve pratili tako da je :

Vanja Matijević bio drugi u svojoj kategoriji

Vita Milošević treća, i prva djevojčica

Laura Matković šesta, druga djevojčica i

Stefanija Čelanović sedma, treća djevojčica.

Što se tiče takmičara, Luka Milošević i Đorđe Ševaljević su imali veoma težak zadatak, takmičili su se protiv djece koja već godinama treniraju za OCR trke i članovi su OCR sportskih akademija tako da je samim time njihov uspjeh veći.

Luka Milošević osvojio je treće mjesto i trku od 15 prepreka, dužine 3.2 km prešao je u vremenu od 14 minuta i 22 sekunde što je nevjerovatan rezultat i to će razumjeti samo neko ko je ikada pretrčao par kilometara.

Pored svega toga, ovim rezultatom Luka je ušao u registar evropskih Spartanaca i direktno se plasirao na Svjetski šampionat koji se održava u Lake Placid, Florida u decembru ove godine.

Valja napomenuti da je ovo već drugi put da djeca iz Tivta učestvuju na ovoj najtežoj trci sa preprekama, koja će 2028 godine u Los Anđelesu biti uvrštena u program Olimpijskih igara”- kazao je trener tivatskih Spartanaca, Dejan Milošević.

Izvor vijesti