Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Dragićević: Igramo na gol više

20.09.2022

U Prvoj fudbalskoj Meridianbet ligi Crne Gore završen je prvi krug, nakon koga je počela dvonedjeljna pauza zbog obaveza reprezentacije. Iako ima još mnogo da se igra neke stvari se već naziru. Čini se da će se za titulu boriti Sutjeska, Budućnost, Dečić i Petrovac a svi ostali za opstanak. Za sada u borbi za prvoligaški život najbolje stoje Jezero na četvrtom mjestu sa 15 i Arsenal na šestom mjestu sa 12 bodova. Interesantno je da ova dva kluba ne igraju kao domaćini utakmice u Plavu i Tivtu, nego u Beranama, odnosno Podgorici i Kotoru. Ali, hrabrom i otvorenom igrom zavrijedili su simpatije ljubitelja fudbala i dobru poziciju na tabeli. Tivćani su kao debitanti u prvoligaškom društvu u 9 kola zabilježili četiri pobjede i pet poraza, bez remija. Nadigravali su se u svim utakmicama, čak i protiv Budućnosti u Kotoru iako su poraženi sa 4-0. Arsenal je priredio i najveću senzaciju dosadašnjeg prvenstva, pobjedivši kao gost Dečić, možda i najkvalitetniju ekipu u Ligi. Ipak, u igri Arsenala dešavaju se nevjerovatni padovi, kad u petanestak minuta odbrana izgleda porozno, i kad protivnik stvara šanse i postiže golove. Neke dječije bolesti moraju se preležati, ali čini se da tivatski fudbaleri polako shvataju da mogu da igraju sa svima. To je poruka koju im je šef stručnog štaba Radisav Dragićević upućivao od samog starta.

“U klubu preovladava miišjenje da smo uspjeli, pored bodovnog salda sa kojim smo zadovoljni, da sprovedemo neke stvari koje smo se dogovorili, a to je da igramo na gol više. Da igramo sa stilom. To nam je i dalo vjeru u nekim utakmicama da možemo da preokrenemo rezultat. Imamo pozitivu koju ćemo pokušati da nadogradimo. Neće biti lako, biće sve težć i teže osvajati bodove. Ali, mi nećemo odustajati, borićemo se do kraja” – kaže Dragićević za naš radio.

Arsenal se od juče nalazi na šestodnevnim pripremama na Zlatiboru. Prvenstvo se nastavlja 1. novembra kada Tivćani gostuju starom dužniku, Petrovcu.

Izvor vijesti