Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Kotor dočekao Vasilija Jakšića šampiona Evrope

20.09.2022

Auto moto sportski klub "Kotor" sinoć je ispred glavnih gradskih vrata organizovao doček za svog člana Vasilija Jakšića,koji je juče na trci u hrvatskom Buzetu ostvario istorijski uspjeh i postao prvak Evrope.

Uz bakljadu i pjesme, članovima kluba i brojnim sportistima,pridružili su se i građani, koji su sa oduševljenjem dočekali šampiona,sa kojim se može ponositi klub, grad i država.

"Prije trke sam imao strašno veliki pritisak kako će se sve završiti, jer sam bio na korak do titule, čak i na prethodnoj trci u Sloveniji, ali sam prokockao,pokušao sam da ostanem fokusiran,istrenirao sam dobro stazu,
pripremio sam se u svakom mogućem pogledu da to dobro odradim,završio sam ono što sam planirao,došao sam do cilja,a to je titula prvaka Evrope i upisao se u istoriju crnogorskog automobilizma.
Ovu titulu sam posvetio sam svom tragično nastradalom kolegi Nikoli Asanoviću,bez kojeg sam ostao prije nekoliko dana i to mi je strašno teško,ali eto skupio sam snage, da odradim sve ovo što sam isplanirao",kazao je Jakšić za naš program.

Na pitanje,kada je osjetio tokom šampionata,da može prvi proći kroz cilj ,odgovorio je:

"Na pola sezone kad sam se bodovno otcijepio od ostalih vozača,vidio sam da mogu doći do titule,ali u ovom sportu treba imat i sreće i znanja i talenta,mnogo faktora je presudno da biste bili prvak Evrope.
Ja sam ove godine imao sreće i stvarno sam se potrudio,sto deset posto sam sebe dao i postao prvak Evrope.
Za ovaj uspjeh je zaslužna moja porodica,koja je bila sa mnom na svakoj trci, čak do dalekog Portugala,tri i po hiljade kilometara u jednom pravcu,zatim Nikola Nikolić, prijatelj iz Kotora,koji je vozio paravan sa kombijem
i trkačkim vozilom iza i moj mehaničar iz Slovačke Srnka Tomas,koji je bio zadužen za pripremu vozila,to je bila dobitna kombinacija i pobijedili smo čak 98 vozača iz cijele Evrope",istakao je trofejni vozač i dodao da je prijatno iznenađen večerašnjim prijemom kod vjerne publike i navijača..

"Nisam se nadao dočeku, s puta smo i umoran sam,ali stvarno mi je prijalo i lijepo se osjećam, još uvijek nisam svjestan svega ovoga ,ali nadam se, kad se odmorim, da će onda to biti to",zaključio je Jakšić za lokalni javni emiter Radio Kotor.

Biće prilike da se o uspjehu Vasilija Jakšića priča i narednih dana i mjeseci,uz to i da se slavi,a sigurno je da će ova titula ostati upisana zlatnim slovima u istoriju ne samo crnogorskog automobilizma,nego i sporta uopšte.

Krajem godine po običaju,AMSK Kotor organizuje prigodnu svečanost sa dodjelom nagrada najboljim automobilistima i klubovima,a ove 2022.godine biće mnogo razloga za slavlje.