Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Za bolje usluge pacijentima

24.02.2020

Menadžment Doma zdravlja ,,Dimitrije Dika Marenić“ u Danilovgradu stvara sve bolje uslove za pružanje blagovremenih i kvalitetnih medicinskih usluga svim pacijentima i korisnicima iz ove i drugih crnogorskih sredina. Prema riječima direktora dr Dejana Mandića, uskoro startuje realizacija kapitalnog projekta pod nazivom ,,Energetska efikasnost u Crnoj Gori- druga faza MEEP 2“ čija vrijednost iznosi oko 120 hiljada eura.
-U toku su neophodni proračuni i mjerenja za izradu tehničke dokumentacije. Planirano je da se obave izolacioni radovi na fasadi, zamijeni bravarija, postavi izolacija na krovnoj konstrukciji i obnovi kompletna rasvjeta, s tim da se dio sredstava opredijeli za uređenje enterijera i adaptaciju prostorija, kazao je Mandić i dodao da će ovim projektom biti unaprijeđena energetska efikasnost, odnosno postignuta značajna finansijska ušteda i poboljšani uslovi rada i boravka u Domu zdravlja. On ističe da je, zahvaljujući Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja i Fondu zdravstva, opredijeljeno još 80 hiljada eura za nadgradnju zdravstvenog objekta hitne pomoći i njegovo povezivanje sa postojećom zgradom ove medicinske ustanove kako bi se dobilo još blizu 150 kvadrata moderno opremljenih kabineta i ordinacija za potrebe specijalističkih službi.
-Kada se završe svi poslovi zaokružićemo jedan moderan sistem primarne zdravstvene zaštite u gradu i na periferiji. Takođe, u te svrhe planiramo da obezbijedimo donacije za nabavku i ugradnju lifta i novog sanitetskog vozila kao dvije važne stavke za efikasno funkcionisanje svih segmenata i službi u Domu zdravlja. Za realizaciju pomenutih aktivnosti imamo i veliku podršku čelnika lokalne uprave i mi smo im zahvalni na svemu što rade za dobrobit građana, naglasio je Mandić.