Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

U slučaju potrebe karantin je spreman

11.03.2020

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje Miro Knežević i epidemiološkinje Sanja Medenica i Radica Raičević, danas su pohvalili aktivnosti lokalne uprave na prevenciji korona virusa u Danilovgradu. Na sastanku sa predsjednicom opštine Zoricom Kovačević i njenim najbližim saradnicima, konstatovano je da za sada panike nema, te da su građani dobro informisani sa mjerama koje se preduzimaju na planu sprječavanja i eventualnog liječenja od ove zarazne bolesti.
-Još nema potrebe da se zatvaraju vrtići i obrazovne ustanove, ali svakako treba izbjegavati masovna okupljanja i kontakte sa ljudima koji su doputovali iz okruženja, rekao je Knežević i naglasio da je za karantin osposobljena zgrada Respe (Regionalna škola za državne kadrove) na Bralenovici, koja je od centra grada udaljena oko 2 kilometra.
Kako je kazala predsjednica Kovačević, iz predostrožnosti su u Domu zdravlja ,,Dimitrije Dika Marenić“ svi doktori i medicinsko osoblje na raspolaganju kao i da nema godišnjih odmora kako bi svi bili aktivni u slučaju angažovanja.
-Podijelili smo preko 4000 flajera i oko 130 postera svim obrazovnim ustanovama, preduzećima i mjesnim zajednicama sa uputstvima kako zaštiti sebe i druge od korona virusa. Svakodnevno obavještavamo građane preko lokalnog radija i drugih medija i portala o svim dešavanjima po ovom pitanju, dodala je Kovačević.