Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Dijele dezinfekciono sredstvo za građane

20.03.2020

Još jedan dokaz da nas nevolje ujedinjuju, bude ono najdublje, iskonsko u nama, empatiju i želju da pomognemo koliko je u našoj moći, je privatna pivara Montenegro Brewing co iz Spuža. Naime, Vasilije Prelević sa saradnicima, osnivačima ove mini pivare Jovanom Grubačem i Markom Kuveljićem, usljed nestašice sredstava za dezinfekciju koja su nam ovih dana prijeko potrebna, ponudili su besplatno to sredstvo na bazi perisirćetne kisjeline, koje koriste u svom poslu.
Prema riječima Prelevića kojeg smo zatekli ispred pivare, a nakon što nam je dezinfekovao ruke pomenutim sredstvom, oni su za svega dva dana podijelili preko 250 litara ove tečnosti.
-Već danas nam fale flaše, tako da bi bilo dobro da eventualni zainteresovani građani, ponesu sa sobom čistu flašu i dobiće ovo sredstvo, kaže Prelević sa osmijehom i dodaje da je jedan od njegovih kolega, Marko Kuveljić, danas u Nikšiću gdje je odvezao određenu količinu ovog dezinfekcionog sredstva koje će podijeliti mještanima grada pod Trebjesom.
Tokom našeg kratkog boravka kod Prelevića, nekoliko građana je došlo da zatraži ovu tečnost, a bilo je i onih koji su htjeli da plate. Naravno, to im Vasilije nije dozvolio.
Gest za svaku pohvalu, složićete se!

Izvor vijesti