Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Humanista Hajriz Brčvak donirao dodatnih 183.000.00 dolara za medicinsku opremu

25.03.2020

Veliki humanista Hajriz Hačko Brčvak obezbijedio je medicinsku opremu u vrijednosti od preko 183.000.00 dolara za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, koja je prijeko potrebna u borbi sa novonastalom situacijom, tj korona virusom.

Saosjećajući se sa svojom državom i narodom Hajriz nastavlja sa velikim djelima, obezbijedivši sredstva za kupovinu 250.000 maski, 1 milion rukavica, 100 aparata za temperature, 1000 zaštitnih odijela i 4 respiratora.

Za bolnicu u Bijelom Polju je planirano 50.000 maski , 200.000 rukavica, 30 aparata za merenje temperature, 200 zaštitnih odijela i 1 respirator.

Isti broj je planiran za bolnicu u Baru, dok je preostali dio planiran za Klinički centar u Podgorici.

Cijenimo da ovakav gest Hajriza Brčvaka, koji je samo još jedan u nizu, došao u pravo vrijeme, preventivno djelujući i spašavajući živote. Crnogorsko društvo će znati cijeniti ovakve ljude, prepoznajući ih kao pokretače dobročinstva.

Ne staje se samo na ovome, već firma Mih Gmbh i zaposleni u njoj sa saradnicima su prikupili dodatnih 33.000.00 eura, koje će biti donirane kao pomoć u borbi protiv korona virusa. Ovakav društveno odgovoran pristup treba biti dio poslovne etike svih preduzeća u Crnoj Gori.

“U ime svih gradjana Crne Gore zahvaljujemo se bratu Hajrizu Brčvaku, firmi Mih gmbh i radnicima na pokazanoj velikoj humanosti”, navodi se na opštinskom sajtu.

Izvor: bijelopolje.co.me
Tekst objavila: Sanida Kajević

Izvor vijesti