Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Organizacija atletskih takmičenja na vrhunskom nivou

13.12.2019

U znak pažnje i zahvalnosti za veliki doprinos razvoju i afirmaciji atletike u Danilovgradu i Crnoj Gori, direktor ASCG Milorad Vuletić, u ime AK Garač, uručio je danas priznanje predsjednici opštine Zorici Kovačević.
-Lokalna uprava je uvijek imala razumijevanja za popularizaciju sporta, posebno među mladina, o čemu svjedoče brojne manifestacije i takmičenja koja se tokom godine održavaju u Bjelopavlićima i Katunskoj nahiji, kazao je Vuletić i naglasio da se ova sredina ponosi sa četiri prvoligaška kluba koja se takmiče u fudbalu, košarci i rukometu. Zahvaljujući se na poklonu, Kovačević je čestitala rukovodstvu AK Garač na čelu sa predsjednikom Draganom Antovićem koji se maksimalno trude u pripremi i realizaciji dva prestižna atletska događaja kao što su Podgorički polumaraton i Ulična trka povodom Dana opštine Danilovgrad ,,Trofej Milivoje Stojanović”.
-Već nekoliko decenija jedan dobro uigrani tim ulaže velike napore da ova sredina domaćinski ugosti učesnike iz zemlje i inostranstva. O tome kako i na koji način uspijeva da ove projekte sprovede u djelo najbolje svjedoči broj takmičara koji se, iz godine u godinu, uvećava kao i posjete uglednih i priznatih atletskih radnika iz okruženja, a koji se rado odazivaju pozivu da uveličaju sportska dešavanja u našem gradu, kazala je Kovačević.