Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Tivat

Mali maturanti proslavili matursko veče

28.06.2020

Zabavom u hotelu „Kamelija“ tivatski polumaturanti, učenici završnih razreda OŠ Drago Miliović i Branko Brinić, sinoć su proslavili malu maturu.

Šest odjeljenja devetih razreda OŠ „Drago Milović“ i jedno OŠ „Branko Brinić“, njih 159 polumatursko veče provelo je sa svojim školskim drugovima, drugaricama, njihovim učeiteljima i profesorima.

„Pored teških trenutaka zbog koronavirusa i neizvjesnosti, bilo je teško da dobijemo saglasnosti i da ipak upriličimo ovo veče za vas. Čestitam vam završetak osnovne škole i da vam se sve želje ostvare oko upisa i srednju školu, a i dalje. Nadam se da ćete pamtiti ove učitelje i nastavnike koji su dosta vremena i znanja uložili da biste završili školu“, poželio je svojim đacima direktor OŠ“Drago Milović“ Predrag Šušić.

On je uručio diplomu đaku generacije Bjanki Telesmanić, koja je govorila u ime cijele generacije.

„Prošlo je devet godina. Mi učenici nalazimo se na kraju našeg djetinjstva, upisujemo se u srednju školu a već od septembra ući ćemo u svijet odraslih. Ovo nije obično veče, ovim se opraštamo od djetinjtva, a ovih devet godina je brzo prošlo. Razred po razred i za čas već završavamo osnovnu školu. Sjećaćemo se svih divnih trenutaka našeg djetinjstva provedenih u ovoj školi. Svađali smo se, mirili, družili, zaljubljivali, voljeli a prije svega poštovali. Profesori su uvijek imali razumijevanja za nas i željeli da nam pomognu i naš nestašluk razumiju. Oni su nas pored predmeta učili kako odrasti i postati odrasli ljudi. Dalji putevi svih nas će bit drugačiji. Profesorima dolaze neki novi učenici, a mi idemo u neki novi svijet. Tamo ćemo upoznati nove ljude. Hvala svima koji su učestvovali u našem odrastanju“.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se Milan Rili i njegov bend, a večeru i piće za učenike i nastavnike finansirala je Opština, odnosno Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti.

Ova generacija devetih razreda OŠ „Drago Milović“ imala je 144 učenika, koji su ostvarili vrlodobar uspjeh. Srednja ocjena iznosi 3,86. Odličnih učenika je 39, vrlodobrih 54, sa dobrim je završilo 43, a 8 učenika sa dovoljnim uspjehom.

Izvor vijesti