Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Aprcović se sastao sa predstavnicima MZ Vranovići

11.07.2020

Na inicijativu predsjednika Opštine Kotor Željka Aprcovića, 9. jula 2020. godine, održan je sastanak sa predstavnicima MZ Vranovići. Osim Predsjednika sastanku su prisustvovali i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak, direktor DOO “Komunalno Kotor” Milan Popović i sekretar Sekretarijata za opštu upravu Vladan Pejović.
U ime mjesne zajednice Vranovići, na sastanku su bili predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dejan Štilet kao i članovi Savjeta.
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović upoznao je prisutne sa projektom Bigova Bay, i ukazao na značaj istog, te na benefite koje će MZ Vranovići imati od tog projekta. Takođe, kroz projekat gradnje budućeg bulevara predviđeno je postavljanje druge cijevi za transport vode i sistema za regionalno vodosnabdijevanje, a koji će upravo kroz realizaciju projekta gradnje turističkog rizorta omogućiti kvalitetnije vodosnabdijevanje Vranovića, Lješevića i Pobrđa.
Članovi Savjeta MZ su izrazili zadovoljstvo određenim poslovima na nivou mjesne zajednice Vranovići kao što su asfaltiranje dijela putnih pravaca, ali i uređenje platoa ispred crkve Svetog Đorđa.
Predsjednik MZ Dejan Štilet je prezentovao potrebe stanovnika ovog dijela opštine Kotor, u smislu proširenja puta Jugodrvo-Pobrđe, košenje određenih lokalnih puteva, kao i priključivanje potrošača na dio vodovodnog sistema. Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, DOO Vodovod i kanalizacija i DOO Komunalno Kotor će navedene poslove obaviti u narednom periodu.
( SAOPŠTENJE IZ KABINETA PREDSJEDNIKA OPŠTINE)