Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Na Aerodorm Tivt sletio avion iz Bjelorusije sa 190 putnika

11.07.2020

NA AERODROM TIVAT SLETIO AVION IZ BJELORUSIJE SA 190 PUTNIKA

Na Aerodrom Tivat sletio je avion sa turistima i turističkim agentima iz Bjelorusije. Avionom avioprevoznika Belavia iz Minska je doputovalo 190 putnika.

Iaskazavši zadovoljstvo što je avion pun direktorica Direktorata za razvoj i investicije u turizmu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović je izrazila nadu da će svaki naredni avioni koji budu slijetali u Tivat biti puni. Do prvog oktobra iz Bjelorusije će svakodnevno saobraćati avioni na liniji Minsk –Tivat- Minsk.

„Prošle gpdine smo imali 20 hiljada gostiju iz Bjelorusije koji se zadržavaju 8 dana u Crnoj Gori. Vjerujem da će se gosti iz Bjelorusije i ove godine pokazati kao naši vjerni gosti i mi ih zaista srdačno dočekujemo u Crnoj Gori. Svakodnevno slijetanje aviona avioprevoznika Belavia do prvog oktobra je potvrda da smo se pokazali kao zemlja od povjerenja za turiste iz Bjelorusije koji stižu u Crnu Goru“, istakla je Brajović.

„Poslije izvjesnog prekida ponovo smo uspostavili avio saobraćaj između Bjelorusije i Crne Gore i nadam se da će se saobraćaj intenzivirati iz više gradova Bjelorusije kao što je bilo i proteklih godina“, kazao je direktor Aerodroma, Rade Marić koji je uvjeren da će se pozitivne impresije po povratku prenositi na sve one koji žele da dođu u našu prelijepu zemlju.

Prvi avion iz Bjelorusoije stigao je sa mnogo mladih putnika iz te zemlje.

„Ranije je bilo mnogo upita za Crnu Goru, međutim zbog koronavirusa to se nije realizovalo, Ali, danas je stigla prva tura i nadam se da će avioni iz Bjeloruje nastaviti da stižu i dalje puni i da će se turistički kapaciteti sve više popunjavati, a tokom avgusta i mnogo više“, kazao je počasni konzul Bjelorusije u Crnoj Gori, Borislav Mijović.

Izvor vijesti