Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Podijeljeno dvanaest ključeva socijalno ugroženim porodicama u zgradi na Stologlavu u Spužu

19.12.2019

Državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja Vukica Jelić, predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i šef kancelarije Njemačke humanitarne organizacije Help za Crnu Goru Klaus Mok uručili su ključeve budućim stanarima renoviranih stambenih jedinica u potkrovlju zgrade u mjestu Stologlav u Spužu. Pravo na socijalno stanovanje ostvarili su Marinko Kovačević, Milivoje Begović, Senada Krstevski, Milovan Mišković, Ranko Miljanović, Milenko Rakonjac, Dragi Stanojković, Željko Pajović, Irena Kalezić i Voslavka Vuković.
– Komisija za dodjelu stanova jednoglasno je, nakon bodovanja, utvrdila konačnu rang listu i čitav postupak je odrađen profesionalno i transparentno, kazala je tim povodom Kovačević i dodala da se ugovor o zakupu na deset godina mora poštovati.
Za državnu sekretarku Vukicu Jelić, ovo je veliki događaj za sredinu koja maksimalnu pažnju poklanja najugroženijem dijelu stanovništva.
– Velika je stvar riješiti pitanje krova nad glavom. Pored ovih deset, još dva stana predviđena su za djecu bez roditeljskog staranja koja trenutno borave u domu u Bijeloj, kazala je Jelić i naglasila da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa lokalnom upravom i privatnim preduzetnicima obezbijedili sredstva za opremanje kuhinja i nabavku električnih šporeta.
Klaus Mok je uvjeren da će korisnici sada imati mnogo bolje uslove za život, podsjećajući da podrška ovom projektu nije izostala od Njemačke ambasade.
Pomenutim partnerima u ovom poslu zahvalilili su se direktorica opštinskog Centra za socijalni rad Maja Luketić i u ime novih komšija Marinko Kovačević.
Ukupna vrijednost investicijeje 207.324, od čega je Help finansirao 106.808, opština Danilovgrad sa sponzorima 65,508 i Ministarstvo rada i socijalnog staranja 35 hiljada eura.