Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Mrdak: Izgradnja trotoara, asfaltiranje ulica, nova dječija igrališta...

15.10.2020

Izgradnja trotoara i nove ograde u blizini šoping centra „Kamelija“, asfaltiranje ulica i pripremni radovi za izgradnju dječjih igrališta, neke su od aktivnosti Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Kako nam je kazao direktor Zoran Mrdak vrijednost radova na izgradnji trotoara sa obje strane puta od ŠC „Kamelija“ prema uzbrdici je oko 80 hiljada eura. „ Takođe nam je u planu da parking iza „Takulina“ u Dobroti uredimo behaton pločama, a radićemo i na saniranju oštećenih trotoara na području naše opštine“ – kaže Mrdak za Radio Kotor.

On podsjeća da se prethodnih dana radilo na pripremama pa asfaltiranju pojedinih ulica. „ Za vikend smo iskoristili povoljne vremenske prilike pa smo asfaltirali ulicu Kongo u škaljarskom Novom Naselju, zatim ulicu u Stolivu, jednu na Svetom Stasiju, a saniran je i put u Kavču na kojem su bile vidljive rupe. Takođe, bavili smo se pripremnim poslovima koji su podrazumijevali uklanjanje vode na jednom potezu u Lastvi Grbaljskoj, kako bismo i ovdje na kvalitetan način mogli obaviti asfaltiranje. Ovaj posao je u planu čim nam vremenske prilike dozvole“ – kaže Mrdak.

Kada su u pitanju dječja igrališta navodi da će biti montirana u naselju Muo, u Perastu, na Svetoj Vrači, na Prčanju kao i u Orahovcu i Grblju.

Odgovarajući na pitanje naše slušateljke koje je zabilježeno u kontakt emisiji „Grad i vi“ u vezi sa planom uređenja fontane odnosno ribnjaka u blizini gradske kafane „Dojmi“, Mrdak kaže da jeste planirana sanacija ovog objekta. „ Urađen je projekat i u pitanju je veliki investicioni zahvat vrijednosti oko 80 hiljada eura. Iz tog razloga se do sada nismo bavili sitnijim sanacijama“ – objašnjava Mrdak.

Na pitanje: da li će se opet kositi putni pojas uz stari škaljarski put, odgovara da postoji godišnji plan košenja. „ U skladu sa bujanjem vegetacije - određujemo koliko puta godišnje ćemo kositi. Ukoliko procijenimo da je to potrebno, reagujemo zajedno sa Komunalnim preduzećem“ – kaže Mrdak.

Na pitanje da li ima informaciju o završetku radova na zatvorenom bazenu „Nikša Bućin“, kaže da ovaj posao nije u nadležnosti kotorske Direkcije. „ U saznanju sam da se tamo intenzivno radi, odnosno da se radovi privode kraju. Ipak, radi se o investiciji koju realizuje Uprava javnih radova i nije ingerencija Direkcije“ – kaže Mrdak.

Ističe da se zbog loših vremenskih prilika ovih dana obavljaju dodatne aktivnosti.

„ Zbog elementarnih nepogoda odnosno štete koju nanose bujice nastale usljed velikih padavina – svakodnevno smo na terenu zajedno sa predstavnicima Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spašavanja“ – zaključuje Mrdak.