Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Uručena rješenja za stipendiranje najboljih studenata

20.11.2020

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević uručila je danas rješenja za stipendiranje talentovanih studenata za školsku 2020/2021. godinu. Za ove potrebe iz budžeta lokalne uprave izdvojeno je 36.800 eura. Na spisku budućih akademskih građana koji ispunjavaju uslove za dobijanje stipendija, a čiji je prosjek studiranja iznad devet su studenti master-magistarskih studija Miljan Raičević, Anđela Burić, Adrijana Ćetković, Valentina Ljutić, Jelena Mandić, Aneta Avramović, Anđela Mujović, Lidija Lukovac, Persida Jovanović, Andrea Cicmil, Anica Jovanović, Ljiljana Radonjić i Stefan Šćepanović kome pripada dvostruki iznos s obzirom da je student prve godine master studija Prirodno-matematičkog fakulteta i prve godine magistarskih studija elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, te studenti osnovnih studija Teodora Grozdanić, Danilo Bulatović, Maša Vujadinović, Kaća Žarić, Gordana Razić, Aleksa Brajović, Anđela Đurišić, Nikolina Grgurović, Nevena Pavićević, Ana Jaredić, Marija Matković, Isidora Jovović, Jelena Velašević, Tina Jovanović, Maša Đurović, Matija Jovanović, Ksenija Vukadinović, Tamara Kolak, Tanja Nerac i Ivana Jovanović.
-Mladi i ambiciozni ljudi uvijek su bili i biće budućnost ove sredine i Crne Gore uopšte. Podrška vaspitanju i obrazovanju neće izostati ni u narednom periodu. Posebno raduje činjenica da je spisak stipendista iz godine u godinu brojniji i u odnosu na 2006. kada je bilo svega sedam danas ih je 34, kazala je Kovačević i naglasila da će lokalna uprava i dalje obezbjeđivati sredstva za najbolje đake i studente i imati razumijevanja za one njihove projekte koji doprinose razvoju i i afirmaciji rodnog mjesta u svakom pogledu.
Na podršci se, u ime kolega, zahvalio student prve godine master studija Pravnog fakulteta u Beogradu Miljan Raičević i obećao da će opravdati ulaganja roditelja i opštine u njihovo školovanje te da će nastaviti sa marljivim radom i učenjem u cilju postizanja još boljih rezultata u nastavi do sticanja diplome.

Izvor vijesti