Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Iskra –Titograd (subota, 21.novembar u 15 sati)

20.11.2020

Iskra: Kordić, Malešević, Obradović, Jovanović, Đurišić, Drinčić, Orlandić, Jamamoto, Šaletić Vuković, Petrović.
U trenutku kada su crveno-bijeli znatno popravili formu i ubjedljivo slavili protiv Sutjeske, a zatim odigrali neriješeno sa Podgoricom, Iskru su u mini prvenstvenoj pauzi zadesili određeni pehovi i kadrovski problemi koji će, po svemu sudeći, promijeniti strategiju u važnom meču sa Titogradom. Naime, korona nije mimoišla tabor danilovgrađana, pa će u subotu, zbog virusne infekcije, izostati jedan potencijalni prvotimac te po jedan član stručnog štaba i uprave kluba. A kako će zbog povreda izostati Irfan Šahman, Kohej Kato i Matija Račić, dok je nastup centarfora Bogdana Milića pod znakom pitanja, trener Aleksandar Nedović mora naći adekvatna rješenja po pitanju taktike koja će i u ovim okolnostima donijeti pozitivan rezultat.
-Sada je odgovornost mladića koji istrče na teren mnogo veća i na njima je da pokažu solidarnost prema drugovima koji će ih bodriti sa tribina. Na sreću ovoga puta doći će do izražaja zdrava konkurencija u ekipi, tako da za svaku poziciju imamo dobru alternativu. To znači da, uz sav respekt prema protivniku, mi ćemo od prvog minuta jurišati ka šesnaestercu podgoričana i pored činjenice da se radi o sastavu mladosti i iskustva kojim komanduje najtrofejniji kolega u našoj zemlji, oprezan je Nedović kojeg, kako ističe, više brine zgusnut raspored utakmica u šampionatu i nacionalnom kupu. Prema njegovim riječima treba izdržati žestok tempo i pri tome osvajati bodove i opravdati ulogu favorita protiv Arsenala.
-Mislim da imamo dovoljno snage i kapaciteta da odgovorimo svim izazovima i nastavimo sa uspjesima na oba fronta. Titograd je možda i najteža prepreka na tom putu i zato ću sugerisati igračima da nema opuštanja tokom svih 90 minuta te da budu maksimalno skoncentrisani u odbrani, a po mogućnosti što prodorniji na polovini gostiju, dodao je Nedović.

Izvor vijesti