Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Kordić: Problemi sa strujom u Radanovićima traju više o 30 godina

13.01.2021

Prema riječima predsjednika Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Radanovići Mirka Kordića, u prethodnoj godini bilo je mnogo planova koji se nisu ostvarili zbog situacije sa pandemijom koronavirusa. Ove godine Savjet MZ od Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora tražio je, između ostaog, postavljanje nove vodovodne mreže u Popovoj i Pelinskoj ulici, te asfaltiranje istih, park za koji je, objašnjava Kordić, već urađena projektna dokumentacija i postavljanje javne rasvjete.

Višegodišnji problem u ovoj MZ, ističe Kordić, predstavljaju česti prekidi u napajanju električnom energijom.

On je gostujući u emisiji „Naša opština“ govorio o proteklim i planiranim aktivnostima u MZ Radanovići.

„Aktivnosti MZ Radanovići u proteklom periodu bile su usmjerene na sređivanje parka. Uradili smo dječije igralište uz malu pomoć Direkcije. Nismo naišli na veliko razumijevanje kod njih. Uradili smo ograde oko parka, prilazne staze zgradi. Tu se nalazi stub od T-coma koji je nelegalno postavljen. Podnijeli smo inicijativu za uklanjanje istog jer nemamo nikakav ugovor sa tom firmom. Glavni problem je Popova ulica. Uništen je put, vodovoda nemamo, vodovodne cijevi su tu glavni problem. Zahtijevamo ove godine da se izmijeni vodovodna mreža u Pelinskoj i Popovoj ulici kako bi se moglo pristupiti asfaltiranju istih“ – kaže Kordić.

On navodi da je u Program rada Direkcije za prošlu godinu uvršeno asfaltiranje pomenute dvije ulice i Grabi, te betoniranje jednog dijela ulice Maslina. Međutim, ističe Kordić, ništa od pomenutog nije urađeno.

„Prošle godine epidemiološka situacija je bila takva da nisu bile moguće neke velike aktivnosti“ – objašnjava Kordić.

Zbog toga je, objašnjava on, Savjet MZ za ovu godinu uputio predlog Direkciji za aktivnosti koje su najneophodnije.

„Naši predlozi su svedeni na minimum a to je da jednom zauvjek sredimo park u Radanovićima. Savjet MZ je uradio kompletan projekat i kompletnu dokumentaciju i priveo ga namjeni. Radanovići su mjesto u kojem imamo školu i vrtić, a nemamo sportsko igralište. Sve manje sredine koje su oko nas imaju sportska igrališta, poput: Zagore, Nalježića, Pobrđa. A primjera radi, osnovnu školu u Radanovićima pohađa 80 učenika, a tu su takođe i djeca koja pohađaju srednje škole u Kotoru, Tivtu i Budvi“ – ističe Kordić.

Prema njegovim riječima, u MZ Radanovići poštuju se preporučene mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Problemi sa nestankom struje, navodi Kordić, u Radanovićima traju više od 30 godina. Podsjetimo, u ovoj MZ mještani nisu imali električnu energiju tokom novogodišnjih praznika.

„Kvarovi na električnoj energiji u Radanovićima počeli su od 29. decembra prošle godine. Do današnjeg dana nisu završeni. Od tog dana do 6. januara ove godine preko 200 puta smo ostajali bez struje. Mještani su se jako uznemirili. Nismo dobili niti jedno obavještenje od CEDIS-a zbog čega se to dešava, gdje su kvarovi na električnoj energiji, nisu se obratili ni putem medija, niti se neko zainteresovao zašto nema struje u Radanovićima. Mi smo apelovali preko Radio Kotora i ostalih medija, slali smo dopise na različite adrese i nismo dobili nikakav odgovor. Naša djeca u školi u Radanovićima nemaju grijanje. Problemi sa strujom moraju da se riješe“ – kaže Kordić.