Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Pavličević: U Dobroti II potrebna izgradnja škole, vrtića i zelene pijace

10.02.2021

Prioritetne aktivnosti Mjesne zajednice (MZ) Dobrota II, prema riječima predsjednice Savjeta Biljane Pavličević su: kompletno asfaltiranje puta u naselju Sveti Stasije, izgradnja trotoara, izgradnja rukohvata, betoniranje parking platoa ispred stambenih zgrada, kao i zamjena stubova rasvjete na priobalnom putu.

,, U razgovoru sa sa gradjanima kao najveći prioritet identifikovana je sanacija ponti i uređenje plaža. Naša najveća aspiracija je i otvaranje vrtića i škole, a takođe zalažemo se da MZ dobije apoteku i zelenu pijacu. Građani nam se često obraćaju i zbog problema sa vodom i rasvjetom”, kazala je Pavličević.

Ona je dalje istakla da je osnovni cilj ove MZ svakodnevna komunikacija sa mještanima, kako bi bili upućeni koji su ključni problemi, dobijali ideje i razmjenjivali informacije, i kako bi radili na poboljšanju kvaliteta života svih mještana.

,, U prethodnom periodu smo se trudili, da budemo dobar servis građanima, da održavamo komunikaciju sa njima i uvijek budemo spremni da čujemo njihove probleme i predloge”, dodaje Pavličević.

Od aktivnosti koje obilježile predhodnu godinu kao najznačnajnije, predsjednica savjeta MZ Dobrota II izdvaja asfaltiranje dijela kružnog puta u naselju Sv Stasije oko 450m, asfaltiranje puta prema kući Pejanovića i postavljanje teretane na otvorenom.

,, Dobili smo i nove klupe, zamjenjene su klupe pored samostana Mali Isus, rasvjeta je zamjenjena novom led sijalicama, na nekim mjestima su uklonjeni i zamjenjeni ležeći policajci, staro drveće pored igrališta je uklonjeno. Takođe, redovno se obavljalo košenje i održavanje zelenih površina”, podjeća Pavličević.

Mjesna zajednica Dobrota II prostire se od Oparenovog brijega do Ljute obuhvata: Raškov brijeg, Maroviće, Tripkoviće, Kamenaroviće, Tomiće, Sveti Stasije,a na teritoriji ove MZ živi oko 4.000 stanovnika.

Fotografija iz arhive Biljane Pavličević.