Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Cetinje

Darko Pešić nakon sjajnog nastupa u Beogradu: Spreman sam, ima prostora za još bolji rezultat

13.02.2021

Darko Pešić na nedavno održanom Otvrorenom prvenstvu Srbije u sedmoboju uspio je da postavi tri rekorda Crne Gore. Uz to, Cetinjanin je ostvario ukupan rezultat koji ga je poslao u predvorje 35. Evropskog prvenstva u dvorani koje je na programu u martu.

Pešiću, koji je sada član Atletskog kluba ''Lim'', bio je ovo prvi višeboj u tekućoj sezoni, a u razgovoru za Radio Cetinje ističe kako je zadovoljan postignutim rezultatom koji bi mogao biti najava za još veća dostignuća.

Zadovoljan sam nastupom, s obzirom da je ovo prvi višeboj u sezoni. Prije tog nastupa sam imao nekoliko pojedinačnih takmičenja u kojima sam učestvovao u par disciplina. Tamo sam takođe napravio dobre rezultate i to je bio pravi uvod za Otvoreno prvenstvo Srbije. Moram istaći da i pored toga što sam postavio nacionalni rekord, postoji prostora za još bolji rezultat u tri, četiri discipline. Nijesam mogao dati maksimum u pojedinim diciplinama, prije svih mislim na trku na 1000 metara jer konkurencija nije bila dovoljno jaka za pomenutu disciplinu.

Rezultatom u Beogradu, Pešić je stigao praktično do plasmana na Evropsko prenstvo u dvorani. Na zvaničnu potvrdu plasmana, Cetinjanin će čekati do 20. februara kada će biti poznata konačna lista učesnika.

Još nije poznato da li putujem u Poljsku na EP. Do 22. februara se računaju rezultati, a nakon toga će biti poznata lista učesnika. Za plasman na EP potrebno je da moj rezultat bude među šest najboljih u Evropi. Trenutno sam treći, može se desiti da se spustim ispod tog šestog mjesta, ali to bi zaista bilo u domenu fantastike jer se nikada u istoriji nije dogodilo da neko sa ovakvim rezultatom ne ode na prvenstvo Starog kontinetnta.

Ukoliko ode u Poljsku, Pešićev primarni cilj je popravljanje nacionalnog rekorda, ali i borbu za neku od medalja.

Ako budem dio Evropskog prvenstva, cilj će mi biti da poboljšam nacionalni rekord, ali i da se umiješam u borbu za neku od medalja. Rezultat ostvaren u Beogradu mi garanutuje pola puta do Olimpijskih igara jer se mnogo računa i dosta bodova mi donosi u toj trci. Sigurno bih bio tužan da se ne nađem u Poljskoj, jer sam baš spreman. Ako ne odem, bar imam nešto u džepu, a to su dobri izgledi da se plasiram na Olimpijske igre u Tokiju - zaključio je Pešić.