Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Boravkom u prirodi do jačeg imuniteta i boljeg raspoloženja

22.02.2021

Povoljne vremenske prilike brojni naši sugrađani su ovih dana iskoristili kako bi vrijeme proveli na vazduhu.

Mjere koje su na snazi u cilju suzbijanja širenja korona virusa, ograničavaju okupljanja i druženja koja su bila uobičajena u redovnim okolnostima, ali su mnoge od nas podsjetili kako pravo uživanje može biti višesatni boravak u prirodi.

Svjež vazduh i lagane fizičke aktivnosti, podsjećaju ljekari, povoljno utiču na zdravlje i jačaju imunitet, a brz način života je uticao i na to da smo zaboravili da uživamo u ovim blagodetima.

Pored brojnih negativnih efekata pandemije korona virusa koja, nažalost, odnosi ljudske živote, čini da se neki od oboljelih bore sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a nakon što se oporave još izvjesno vrijeme osjećaju tegobe – moglo bi se reći da je svojevrsna izolacija u kojoj smo gotovo godinu dana članove porodica učinila bližima, a približila nas je i prirodi.

Na svježem vazduhu možemo boraviti - bez većih okupljanja i poštujući mjere, sa našim bližnjima ali i sami. Idealna prilika da udišemo čist vazduh, razmislimo na miru o planovima, privatnim ili poslovnim obavezama koje nas čekaju i “napunimo baterije” uz laganu šetnju ili neki drugi vid rekreacije.

Na dobro raspoloženje utiče i panorama koja iz planinskog zaleđa Boke uvijek osvaja.

Pored brojnih naših sugrađana, među kojima je najviše bilo onih koji su u prirodu doveli mališane na izletište Vrmac, bilo je i rekreativaca na potezu od tvrđave na Trojici do Vrmca.

Pogledajte fotografije koje smo zabilježili na ovom putnom pravcu koji se brzim hodom prelazi za nepun sat.