Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Osnovci iz Risna o održivom upravljanju otpadom

22.02.2021

Ovih dana privode se kraju aktivnosti u sklopu projekta “Obrazovanje za održivi razvoj UNESCO baštine”, koji realizuje Eko centar “Delfin” u saradnji sa Osnovnom školom “Veljko Drobnjaković” iz Risna.

Proteklog vikenda održana je završna radionica o održivom upravljanju otpadom na kojoj su učenici predstavili svoje vidjenje problema ali i moguća rješenja. Veliku pomoć u realizaciji planiranih aktivnosti tokom proteklih mjeseci pružile su nastavnice: Maja Vidović, Sunčica Radović i Verica Lazović.

Eko centar DELFIN u partnerstvu sa Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara i u saradnji sa OŠ “Veljko Drobnjaković” iz Risna i Trećom osnovnom školom iz Mostara, lokalnim upravama Opštine Kotor i Grada Mostara te lokalnim javnim emiterima iz ova dva grada UNESCO baštine, radio je na realizaciji nacionalnih ciljeva u obrazovanju za održivi razvoj, kroz povezivanje mladih i sprovođenje neformalnog edukativnog programa o održivom razvoju, zaštiti životne sredine, prirodnim i kulturnim resursima i klimatskim promjenama.

Ovaj projekat UN regionalnog programa „Promovisanje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije (Dijalog za budućnost)“, sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).