Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Cetinje

U cetinjskom Domu zdravlja počela vakcinacija za ugrožene kategorije stanovništva

04.03.2021

U cetinjskom Domu zdravlja počela je vakcinacija protiv koronavirusa za ugrožene kategorije stanovništva. Rusku vakcinju Sputnjik V do sada je primilo oko 130 osoba, a očekuje se da će danas biti vakcinisano još 50.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Marko Radović kazao je da vakcinacija teče u skladu sa planom, programom i Strategijom imunizacije, gdje su u drugom ciklusu predviđene najranjivije grupe.

Sa ponosom možemo da kažemo da smo počeli taj drugi ciklus vakcinacije. Juče su se vakcinisale kolege iz privatnih zdravstvenih ustanova, zdravstveni radnici, stomatolozi, farmaceuti i dijelom ljudi stariji od 80 godina i pacijenti sa komorbiditetima. Od danas kreću svi koji su dobrovoljno zakazali preko izabranog doktora ili preko aplikacije covidodgovor.me – kazao je Radović.

Radović je dodao da će uskoro biti oformljen call centar putem kojeg će se vršiti prijave za vakcinaciju, a građani će biti informisani gdje da dolaze i u kom vremenskom terminu.

Jedinstveni call centar biće od ponedjeljka oformljen tako da će se na nivou države sakupljati centralni podaci i onda će opet preko izabranih doktora, sestara i dispečera pacijenti biti pozivani na vakcinaciju – pojašnjava Radović.

Jedna od vakcinisanih pacijentkinja Vjera Jovićević, kazala je da građani ne bi trebalo da se plaše vakcine jer je to šansa da se iskorijeni virus.

Nijesam imala nikakvu dilemu što se tiče vakcinacije. Savjetovala bih sve da ipak prime vakcine, jer kao što vidite pandemija baš uzima maha i mislim da bi vakcinacija bila pravo rješenje – kazala je Jovićević.

Iz cetinjskog Doma zdravlja pozivaju građane da se prijave za vakcinaciju jer, kako kažu, bez kolektivne imunizacije ne možemo pobijediti pandemiju korona virusa.

I.Rudović / RTV Cetinje

Izvor vijesti