Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Cetinje

Cetinjski hotel "Grand" na prodaju

04.03.2021

Barska kompanija AD Izbor raspisala je javni poziv za prodaju cetinjskog hotela Grand. U oglasu, koji će biti otvoren narednih 15 dana, navodi se da pravo preče kupovine ima država, imajući u vidu da hotel ima status kulturnog dobra.

Hotel, koji je zatvoren tokom zimske sezone ima tri zvjezdice i sa okolnim zemljištem zauzima preko 20 hiljada kvadrata, prenosi Pobjeda. Posjeduje garažu, kotlarnicu, magacine, diskoteku, noćni bar, proizvodni prostor za pekaru, kuglanu, vešeraj, restorane, pivnicu, poslovne prostore, tv sala, slastičaru, kongresnu dvoranu, kuhinju kapaciteta za 400 osoba, poluolimpijski bazen dužine 25 metara, kao i skoro 200 soba i apartmana različitih veličina.

Pravo učešća na ovom oglasu imaju pravna i fizička lica koja do 19. marta dostave ponudu ovoj kompaniji. Oglasom nije određena cijena, već će kriterijum za odabir biti isključivo najveća ponuđena cijena.

Zbog prava preče kupovine, ova kompanija će dostaviti državi ponudu sa cijenom koju da najbolji ponuđač, koji će, ukoliko država odustane od kupovine, moći da preuzme hotel. Ipak, konačnu odluku o prodaji hotela Grand donijeće skupština akcionara, navodi se u oglasu.

Ova imovina opterećena je potraživanjima države zbog poreskog duga, ali se u oglasu navodi da je "Izbor" obavezan da tokom realizacije kupoprodajnog ugovora izbriše terete, kako bi se kupac mogao knjižiti kao novi vlasnik bez tereta i ograničenja.

RTV Cetinje

Izvor vijesti