Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Danilovgrad

Uručili slatke paketiće

28.12.2019

Veselo je bilo danas na platou pored danilovgradskog mosta, gdje je nevladina fondacija Želim ti proljeće organizovala zabavni program za djecu Igre mogu da počnu. Na interaktivnom igralištu, mališani su se zabavljali uz muziku i animatore koji su im pomogli da savladaju postavljene zadatke. Prema riječima predsjednice te Fondacije Rajke Bečanović, namjera im je bila da se u program uključi što veći broj djece, kako bi barem neko vrijeme proveli na otvorenom i na interaktvnom igralištu pokazali svoje znanje i vještine.
-Manifestaciji su prethodile prezentacije na kojima su se mališani upoznali sa pravilima igre, tako da su se danas vrlo dobro snašli. Zato su svi nagrađeni poklonima koje fondacija obezbjeđuje putem raznih donacija, kazala je Bečanović i dodala su prethodnih dana imali pune ruke posla kada su raznim ustanovama i organizacijama podijelili 150 novogodišnjih poklon paketića namijenjenih mladima sa invaliditetom.
-Posjetili smo Udruženje Rastimo zajedno, Dnevni centar za djecu i odrasla lica sa invaliditetom, odjeljenje Specijalne škole 1.jun. Takođe, poklon paketiće su dobili i članovi naše fondacije kao i dvadesetoro djece iz samohranih porodica, kazala je ona i istakla da je ovaj projekat finansirala opština Danilovgrad, te da sve predviđene aktivnosti teku po planu.
Ista fondacija uključena je i u projekat Djeca pomažu djeci, koji organizuje i finansira ADRA iz Njemačke, a implementira regionalni partner ADRA-Crna Gora.
-Djeca iz Njemačke sakupljaju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, razne sportske i druge rekvizite, nakon čega se prikupljeni pokloni distribuiraju djeci širom Evrope sa ciljem da se pruži pomoć i obraduju mališani koji su u najvećoj potrebi ili dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Novogodišnji praznici su pravo vrijeme da ih obradujemo, kaže Bečanović i dodaje da su 81 slatki paketić dobili i od akcije Srećko, koju su i u Danilovgradu sprovele rukometašice Marija Jovanović, Sanela Knezović i Sonja Barjaktarović, a ostatak paketića su podrška građana akciji Naši snovi su u bolji, istoj fondaciji.

Izvor vijesti