Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Aktivnosti Crvenog krsta Tivat

29.11.2019

Tokom Nedjelje Crvenog krsta koja traje do 6. decembra i proslave 144. godine Crvenog krsta Crne Gore, glavni nosioci aktivnosti biće opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore.
Sekretar opštinskog CK Tivat, Duško Božović, ističe da će uskoro preći u nove prostorije u sklopu Dnevnog centra:
“Mi smo održali sabirnu akciju koja je uspješno završena, zatim smo dokupili za 250 eura namirnica kako bi kompletirali pakete i tako ćemo 50-60 porodica pomoći u sklopu Dana Crvenog krsta”.
Božović ovu akciju ističe kao najvažniju u ovom trenutku, a ostale aktivnosti su redovne, a biće podijeljeno i 16 paketa kroz program za brigu o starima. U Danima Crvenog krsta se obilježavaju i dva važna datuma 1. decembar – Dan borbe protiv side i 5. decembar – Međunarodni dan volontera.
“Planiramo još jedno predavanje iz Prve pomoći, a prezentacija za mlade urađena je prošle subote za Đački parlamet. Što se tiče 1. i 5. decembra nećemo ništa posebno raditi, osim što ćemo 5. okupiti naše volontere i malo popričati o daljim akcijama uz jedno lijepo druženje. Znači stalno je radno, stalno smo u akciji”-kazao je Božović.
Nakon ove akcije, narednog petka biće organizovana podjela odjeće i obuće i Crveni krst Tivat poziva sve zainteresovani da se jave.

SHARE THIS:

Izvor vijesti