Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Volonteri pomagali u obnovi škole u Radanovićima

08.04.2021

Proteklog vikenda 14 mladih volontera NVO “Naša akcija” priveli su kraju radove u Osnovnoj školi "Nikola Đurković" u Radanovićima.

“U januaru je počela prva faza sa obnovom učionice Matematike, donjeg velikog hodnika škole i starih školskih klupa. Nakon toga Naša akcija se potrudila i kroz donacije građana i firme Tehnoplus doo obezbijedila mapu svijeta, police za knjige i CD plejere za školu” rekao je za Radio Kotor novi izvršni direktor ove NVO Dejan Bešović.

Ova poslednja faza uključila je obnovu kabineta Biologije/Hemije uz sređivanje još nekih drugih prostorija u školi.

U pomoć je priskočila Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora sa krovnim materijalom za biblioteku i kabinet Biologije koji su prokišnjavali. Ti radovi još nisu skroz završeni ali se ubrzo očekuje njihov završetak.

“Takođe smo se dogovorili za Zelenilom Kotor oko uređenja zelenih površina škole i doveli kompaniju Cerovo da pregovara sa direktorom škole oko neophodne rekonstrukcije školskih toaleta”, naglasio je Dejan Bešović.

Cijela ova volonterska aktivnost je dio Lokalnog akcionog plana za mlade Kotor i podržana je donacijom za materijal od strane Opštine Kotor i European endowment for democracy.