Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

U Kotoru sve spremno za masovnu imunizaciju

03.05.2021

Sve je spremno za masovnu imunizaciju koja će od sjutra (utorak 4. maj) biti organizovana u Domu kulture u Škaljarima. To je za Radio Kotor kazao direktor Doma zdravlja dr Igor Kumburović.

On je podsjetio da će naši sugrađani u ovom prostoru od 8 do 20 sati moći da se vakcinišu svakog dana na šest punktova. Medicinske timove činiće dvanaest ljekara i šesnaest medicinskih sestara.

“U obje smjene će raditi po šest izabranih ljekara. Naši sugrađani će nakon pregleda kod nekog od izabranih doktora i potvrde da su spremni za imunizaciju - biti vakcinisani, a potom će biti informisani i o datumu revakcinacije” – kaže dr Kumburović za Radio Kotor.

Zakazivanje, kako je kazao, nije potrebno.

“Dovoljno je da građani koji su zainteresovani za vakcinaciju dođu u prostorije Doma kulture u Škaljarima u pomenutom terminu” – dodaje dr Kumburović.

Obezbijeđen je i adekvatan parking prostor za sve one koji se odazovu vakcinaciji, obilježena su parking mjesta za tu namjenu i ispred objekta škaljarskog Doma kulture i na parkingu kod škaljarskog groblja.

Podsjetimo, 1. maja je u našu zemlju stiglo 201.200 doza Sinofarmovih vakcina, a za sjutra je najavljen i kontigent Biontek/Fajzer vakcina.