Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić se vakcinisao i poručio građanima da slušaju struku i odazovu se imunizaciji

04.05.2021

Među prvim našim sugrađanima koji su se jutros vakcinisali bio je predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

Neposredno nakon vakcinacije se, kako je kazao Radio Kotoru, dobro osjeća i ističe da vakcina nema alternativu.

“Još jednom pozivam naše sugrađane i sugrađanke da masovnom vacinacijom pokažu kolektivnu odgovornost. Apelujem na njih da ne podliježu različitim laičkim tumačenjima koja se tiču kvaliteta vakcina i da isključivo slušaju struku. Ovo je jedini način da se izborimo sa pandemijom ali i da ekonomiju vratimo na pravi put” – poručio je Jokić.

Brojni predstavnici društvenog i političkog života grada jutros su se vakcinisali naposredno nakon osam sati.

U Domu kulture je bila predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, zatim odbornici u lokalnom parlamentu Željko Avramović i Dejan Ognjanović koji je savjetnik za sport u opštinskom Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti i predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Bokelj”. Vakcinisali su se i nekadašnja predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović i nekadašnji potpredsjenik Opštine Milivoje Mišo Samardžić. Predstavnik privrednog života grada Slavko Piper se, takođe, vakcinisao, a njegov doprinos vakcinaciji je osvježenje koje će obezbijediti svima onima koji će se u narednom periodu vakcinisati u škaljarskom Domu kulture. Prvu dozu Sinofarmove vakcine jutros je primila i novinarka Radio Kotora Jelena Kljajević.

Direktor Doma zdravlja dr Igor Kumburović je za gradski radio kazao da je zadovoljan odzivom građana za masovniu vakcinaciju u ranim jutarnjim satima. “ Ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas dobar odziv. U svakom slučaju, pratićemo situaciju. Za sada sve protiče u najboljem redu kada je u pitanju masovna vakcinacija, a podsjetiću i da se da se revakcinacija Astra Zeneka vakcinom organizuje u Domu zdravlja” – rekao nam je dr Kumburović koji je još jednom pozvao naše sugrađane i sugrađanke da se odazovu masovnoj vakcinaciji.

Komunalni red u blizini objekta Doma kulture u Škaljarima i na parkingu kod škaljarskog groblja gdje je dvadesetak mjesta opredijeljeno za parking onih koji se vakcinišu, obezbjeđuje Komunalna policija čiji su predstavnici od ranog jutra na terenu.