Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Tivat

Vakcinacija u Tivtu protiče bez problema

04.05.2021

„Odaziv građana je veoma dobar i zahvaljujemo im se na tome. Dobili smo 2.400 Sinofarm vakcina i zato ne treba stvarati gužvu, svi mogu doći opušteno jer vakcina ima dovoljno i ne treba se bojati da je možda neće primiti.“, rekla je u našem jutarnjem programu dr Jadranka Kašćelan Reković iz tivatskog Doma zdravlja. „Ne moraju svi da dođu danas, jer vakcinalni punktovi rade od 8 ujutru do 20 sati svim radnim danima, kao i vikendom. Svaki punkt ima jednog ljekara i medicinsku sestru i za sada sve dobro funkcioniše, sve uredno teče. Građani ne moraju raditi nikakvu predhodnu prijavu već samo trebaju ponijeti neki identifikacioni dokument. Pozivam ih da dođu i da daju doprinos masovnoj imunizaciji„.

Reković dodaje da je u prostoru DTV Partizan u toku i revakcinacija Astra zenekom kao i kineskom vakcinom i građani koji pripadaju ovoj grupi imaju neku prednost i trebalo bi da se posebno jave.

Doktorica je zadovoljna što je u Tivtu mnogo manji broj oboljelih i pozitivnih, pa se može reći da je situacija za sada dobra: „Po evidenciji je 25 aktivnih slučajeva u našem gradu, što je odlično. Mi bismo željeli da ovako ostane ili naravno da se ovaj broj smanji, a svakako se nadamo da će nakon druge doze vakcine tako i biti“, zaključuje dr Jadranka Kašćelan- Reković.

Izvor vijesti