Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Kotor

Evropski dan u Kotoru i javna debata na temu "Značaj procesa evropske integracije za lokalne samouprave"

10.06.2021

Opština Kotor u saradnji sa Generalnim sekretarijatom Vlade Crne Gore i Kancelarijom glavne pregovaračice sjutra (11. juna) organizuje Evropski dan u Kotoru, obavještavaju iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Kotor.

U pitanju je aktivnost koja se realizuje u okviru sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022 godine. Cilj posjete je da se građanima na lokalnom nivou približi proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, osvijetle koristi koje on donosi i obaveze koje su njegov prateći dio, kao i informisanje o promjenama koje će se dogoditi na putu do punopravnog članstva i nakon toga.

Glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom Zorka Kordić sa svojim timom, sastaće se sa Predsjednikom Opštine Vladimirom Jokićem nakon čega je predviđen niz aktivnosti.

Ovom prilikom biće organizovana javna debata: Značaj procesa evropske integracije za lokalne samouprave u press sali Kulturnog centra Nikola Đurković Kotor, sa početkom u 11 časova.

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom Zorka Kordić. Savjetnik glavne pregovaračice Bojan Vujović predstaviće mogućnosti učešća u programima prekogranične i transnacionalne saradnje. Nakon javne debate od 12:30-13:30 časova biće organizovana posjeta kotorskoj Gimnaziji gdje će se održati predavanje za učenike. Posjeta Institutu za biologiju mora planirana je od 13:45 – 14:30 časova nakon čega su predviđene izjave za medije u prostorijama Instituta, navodi se u saopštenju.