Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

@Bijelo Polje

Trening kamp "Promocija džudoa među mladima” 12. juna u Bijelom Polju

10.06.2021

Džudo klub “Favorit” i ove godine organizuje trening kamp "Promocija džudoa među mladima” i to u cilju dalje popularizacije ovog sporta, saopštio je za Radio Bijelo Polje predsjednik tog kluba i trener, Enes Camić.

Sedmi po redu trening kamp održaće se u subotu, 12. juna, u sali OŠ “Marko Miljanov”, a učešće su do sada najavili brojni džudo klubovi sa sjevera, ali juga naše države.

“Od samog osnivanja kluba ‘Favorit’ radimo na promociji ovog olimpijskog sporta, a ove godine posebna pažnja biće usmjerena ka popularizaciji paraolimpijskog sporta. Očekujemo jedno sjajno sportsko druženje, a svim učesnicima biće dodijeljene medalje hrabrosti i prijateljstva, tako da su rezultati ovoga puta u drugom planu”, istakao je Camić, dodajući da će na trening kampu po prvi put učestvovati i reprezentativci OSI IPPON-a.

Camić je poručio i da organizacijomovog sportskog događaja žele da poruče da zajedno udruženi sportisti mogu pobijediti sve prepreke, bilo da je to korona kriza, nedostatak takmičenja ili kriza u sportskim savezima.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Džudo klub “Favorit”

Izvor vijesti